top of page

Neste mindfulnesskurs starter januar 2019

Kurset strekker seg over 6 ganger á to timer og vil gjennom konkrete øvelser gi deg verktøy til å håndtere stress på en annen måte - slik at du kan gjenvinne mer av din indre ro, vitalitet og livskvalitet.  Det er maks 10 deltagere på hvert kurs. Prisen er 5000,- og inkluderer kursmateriell og individuell oppfølging ved behov.

For spørsmål eller påmelding send mail til psykologsveingran@gmail.com

OM MINDFULNESS

Oppmerksomhetstrening, Oppmerksomt nærvær eller Mindfulness, er en en form for mental trening som kan gjøre oss bedre i stand til å hente frem kroppens og sinnets selvhelbredende krefter, en teknikk som er mer enn 2500 år gammel, men som ikke er mystisk og som i dag er inkludert i både «skolemedisin» og i psykoterapeutisk praksis. Teknikken krever ingen forkunnskaper eller tros-system. Dette er en form for mental øvelse der man trener på å beholde et fokus samtidig som man bevarer sin likevekt og åpenhet. Noen minutters innsats hver dag har vist seg å ha god effekt på en rekke stress-relaterte plager som for eksempel høyt blodtrykk, spenningshodepine, søvnvansker og emosjonell ustabilitet. MIndfulness er den enkeltstående teknikken som i størst grad kan dokumententere effekt på stress og stressrelaterte lidelser.

I 2010 var jeg involvert i å skrive den første norske fagboken som gir en oversikt over hvordan mindfulness opprinnelig ble forstått i de gamle aisiatiske  kulturene. Boken beskriver hvordan mindfulness blir brukt som en kilde til vekst og bedret helse innen moderne psykologi både gjennom teori og praktiske eksempler. Med forfattere er religionshistoriker Kåre lie og professor dr. Andries Kroese.

Les mer/ bestill her.

bottom of page