top of page

Jeg kom meg videre!

Folk spør meg ofte om det ikke er trist eller "tøft" å jobbe som psykolog. Mitt svar er:

Nei, det er utrolig inspirerende å jobbe som psykolog.

Hvordan da? Jo fordi folk har sånn en utrolig evne til å overvinne vanskeligheter og komme seg videre.

Folk kommer seg videre på tross av, og på grunn av, alt det de har og alt det de ikke har. 

Håpløsheten snus til håp, det fastlåste blir fleksibelt, svakhet blir styrke.

Jeg sier ikke at livet blir perfekt, men det blir bedre, vi kommer oss videre!

Ta kontakt om du kunne tenke deg å publisere din historie om hvordan du kom deg videre, anonymt eller med navn.

Jeg lever ikke lenger i frykt!

Jeg var så «heldig» å vokse opp med en kronisk syk mor (MS) som hadde et sinnemestringsproblem og en far som, i egne ord, «er ødelagt» etter traumer tidligere i livet. Mine foreldre har satt sine spor og jeg har slitt med tilbakevendende depresjon fra tidlig ungdomsalder.

I voksen alder opplevde jeg en svært kritikkverdig fødsel. Omtrent samtidig havnet min far brått og uventet i koma. Min påfølgende reaksjon startet med et alvorlig angstanfall og utviklet seg til en negativ spiral av (døds)angst og depresjon i et år. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg kjempet mot det offentlige systemet og at hjelpen jeg fikk, med unntak av noen få lyspunkt, var mangelfull på alle måter.

Etter flere gode år opplevde jeg et tilbakefall etter overbelastning på jobb over lengre tid. Klok av skade valgte jeg denne gangen å utforske ulike behandlingstilbud for å sikre at jeg fikk best mulig hjelp. Jeg endte opp med å velge å gå til en privat psykolog.

Psykologen har hjulpet meg å få livet mitt tilbake. Det som begynte med seponering av Sobril og gråtetokter har over tid utviklet seg til lærerike samtaler som gir meg verktøy for livet. Jeg lever ikke lenger i frykt for angst og depresjon. Istedenfor ser jeg på både angst og depresjon som mine ”soldater” som melder fra når fienden nærmer seg.

En stein i skoen

For meg handlet det hele om en ting: Bedre livskvalitet! Noen små steiner i skoen kan som kjent være både irriterende og vonde og ødelegge en ellers fin tur. Sånn var det for meg da jeg oppsøkte en psykolog som jeg hadde fått anbefalt. Og jeg ble ikke skuffet! Noen av steinene forsvant helt, mens andre ble plassert på en måte som gjorde det mulig å nyte resten av turen gjennom livet på en kvalitativt mye bedre måte. Kan anbefales!

Inger Tunsberg, 63 år, Stavanger

Jobbet meg gjennom det vonde

For meg så var det å komme til en flink og profesjonell psykolog, helt avgjørende for at jeg er frisk og har det veldig bra i dag. Etter mange år med alvorlig anoreksia og påfølgende tung depresjon, var det godt å komme til en person som møtte meg med respekt, og ga meg et trygt og fordomsfritt rom der jeg kunne jobbe meg gjennom vonde tanker og følelser slik at jeg klarte å legge et vondt kapittel etter mange år med mobbing bak meg. Psykologen veiledet meg også til å finne en enorm styrke til å kunne være meg selv, og takle de nedturene som jeg møter i hverdagen, selv om det er flest oppturer. Han ga meg også verktøy til å lære å bli kjent med meg selv, slik at jeg lettere klarer å navigere meg gjennom livet med å velge det som gir meg glede. At jeg i dag klarer å jobbe med meg selv på egenhånd, er jeg evig takknemlig for at jeg ha lært.

Elin Vølstad

bottom of page